Среда, 27 октября 2021 года
Выбор редакции

Память Андрея Блаженного Константинопольского чтут православные 15 октября

Память Андрея Блаженного Константинопольского чтут православные 15 октября

Народный праздник 15 октября известен в народе под названиями Куприян и Устинья, Куприянов день. В православных храмах сегодня вспоминают Андрея Блаженного Константинопольского.

История возникновения памятной даты

Бла­жен­ный Ан­дрей, Хри­ста ра­ди юро­ди­вый был сла­вя­нином, и жил в Х ве­ке в Кон­стан­ти­но­по­ле.

Отрок Андрей был рабом. После того, как однажды его посетило видение, он сделался юродивым и был изгнан хозяином. Притворяясь умалишенным, он стал бродить по городу. Если он брал милостыню, то отдавал ее бедным. Блаженный Андрей юродивый принял от Бога способности к прозорливости, что позволило ему видеть бесов и ангелов.

Одно из таких видений однажды спасло Константинополь. Во время службы, где он был вместе со своим учеником, ему явилась Богоматерь, раскинувшая покров. Это был знак спасения от неприятельских войск, и они вскоре отступили.

За свое великое терпение и смирение святой получил от Господа дар пророчества и прозорливости.

Во время молитвы во Влахернском храме святой Андрей сподобился увидеть Пресвятую Богородицу, которая покрыла молящихся Своим омофором.

Скончался блаженный Андрей в 936 году.

Молитва Андрею, Христа ради юродивому

Обращаются с молитвами к Андрею Блаженному нужно в следующих случаях:

  • для защиты от болезней (как телесных, так и душевных);
  • с просьбой защиты от врагов.

МОЛИТВА

О, великий угодниче Христов, истинный друже и верный рабе Всетворца Господа Бога, Преблаженне Андрее! Услыши ны, многогрешный, ныне вопиющия к тебе и призывающия имя твое святое, помилуй ны, припадающия днесь к пречистому образу твоему, приими малое наше и недостойное сие моление, умилосердися над убожеством нашим, и молитвами твоими исцели всяк недуг и болезнь души и тела нашего грешнаго, и сподоби ны течение жизни сея невредимо от видимых и невидимых врагов и безгрешно прейти, и христианскую кончину непостыдну, мирну, безмятежну, и Небеснаго Царствия наследие получити со всеми святыми во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА

О святый угодниче Божий, блаженне Андрее! Подвигом добрым подвизався на земли, восприял еси на Небесех венец правды, егоже уго­товал есть Господь всем любя­щим Его. Темже взирающе на святый твой образ, раду­емся о преславнем скончании жительства твоего и чтем святую память твою. Ты же, предстоя Престолу Божию, приими моления наша и ко Всемилостивому Богу принеси, о еже простити нам всякое прегрешение и помо­щи нам стати противу кознем диавольским, да избавльшеся от скорбей, болезней, бед и напастей и всякаго зла, благочестно и праведно поживем в нынешнем веце и сподобимся предстательством твоим, аще и недостойнии есмы, видети благая на земли живых, славяще Единаго во святых Своих славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.

ТРОПАРЬ

Глас апостола Твоего Павла услышав, глаголющ: мы юроди Христа ради, раб Твой, Андрей, юрод бысть на земли Тебе ради, Христе Боже. Темже ныне память его почитающе, Тебе молимся, Господи, спаси души наша.

КОНДАК ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ, ГЛАС 8

Вышния красоты желая и нижния сласти телесныя точно оставил еси, нестяжанием суетнаго мира, Ангель­ское житие преходя, скончался Андрее, блаженне: с нимиже Христа Бога моли непрестанно о всех нас.


Читайте также


Новости партнеров