Четверг, 25 апреля 2024 года
Выбор редакции

Як довго тримається татуаж губ і від чого це залежить

Татуаж губ сьогодні користується не меншим попитом у жінок, ніж перманентний макіяж брів та повік. Він дозволяє прекрасній половині виглядати доглянуто у будь-який час доби, при цьому необхідність постійно підфарбовувати помадою губи відпадає. Скільки в середньому тримається татуаж на шкірі, що впливає на його стійкість, розкажемо у цій статті.

Які фактори впливають на тривалість ефекту

Стійкість пігменту на губах після процедури залежить від ряду факторів, серед яких ділянка нанесення барвника, обраний відтінок, використання декоративної косметики (помади), доглядові процедури, наприклад, пілінги, солярії та сауни.

На тривалість ефекту впливають індивідуальні особливості шкірних покривів та всього організму загалом. Насамперед, це тип шкіри. Надмірна робота сальних залоз не йде на користь пігменту, тому володаркам жирного типу шкіри доводиться вдаватися до послуг тату-майстра набагато частіше. Як правило, поряд з корекційними процедурами, фахівці рекомендують жінкам користуватися засобами, що підсушують.

Ще один важливий фактор – вік. Молодим жінкам доводиться відвідувати майстри найчастіше. Це пов’язано з тим, що з віком уповільнюються обмінні процеси, і регенерація шкіри відбувається повільніше. Оскільки пігмент є для шкірних покривів стороннім агентом, то тканини намагаються позбутися його, посилюючи оновлення клітин. У зрілому віці пігмент не виводиться з поверхні шкіри настільки інтенсивно.

Негативно впливає на перманентний макіяж ультрафіолетове випромінювання. Ті жінки, які люблять приймати сонячні ванни, засмагаючи на пляжі або відвідуючи солярій, повинні придбати сонцезахисні креми та активно їх використовувати при виході на вулицю у спеку. Інакше оновлювати макіяж доведеться дуже часто.

Не сприяє тривалому збереженню татуажу хороша робота імунної системи та активне захоплення спортом. Чим міцніший імунітет, тим швидше пігмент залишить губи. Те саме можна сказати щодо фізичних навантажень. Посилені тренування сприяють прискоренню метаболічних процесів в організмі, а отже знадобиться часте оновлення макіяжу.

Техніки перманентного макіяжу губ

Технік нанесення пігменту більш ніж достатньо. Майстер підкаже, яка підійде до певного типу обличчя, та врахує всі особливості клієнтки. Серед основних технік такі:

● контурна – майстер оформляє лише контур губ, обережно вводячи фарбу на глибину до 1 мм;

Як довго тримається татуаж губ і від чого це залежить

● акварельна передбачає коригування незначних недосконалостей шляхом розтушування пігменту;

● контурування та розтушовування пігменту застосовується за необхідності трохи виправити форму губ і зробити їх більш виразними;

● пудрове напилення – техніка, що передбачає нанесення пігменту тільки на верхній шар шкіри, при цьому відтінок має бути максимально наближеним до натурального;

Як довго тримається татуаж губ і від чого це залежить

● омбре – поступовий, плавний перехід відтінку від темного до світлішого і навпаки;

● 3D-татуаж – це складна техніка нанесення пігменту, яка полягає у створенні ефекту пухких губ за рахунок особливої гри фарб.

Таким чином, тривалість збереження пігменту на губах залежить від техніки нанесення. Однак слід врахувати, що незалежно від цього, татуаж може зберегтися досить довго, якщо майстер введе кілька шарів фарбую чого компонента.

Як довго тримається татуаж губ і від чого це залежить

Якщо майстер виконав свою роботу якісно, враховуючи всілякі нюанси обраної техніки, використовував якісні барвники, то ефект від процедури триватиме до 3-4 років. Тому важливо вибрати досвідченого спеціаліста. Чому необхідна корекція

Важливо розуміти, що шкіра на губах дуже тонка, на неї впливають вода, кислоти та декоративна косметика, тому після нанесення перманентного макіяжу необхідний якісний догляд. Це допоможе значно продовжити ефект після процедури та рідше звертатися до майстра за оновленням татуажу.

Перша корекція можлива через місяць після першої процедури. Вона знадобиться, якщо виникла потреба щось виправити. Як правило, послугою користуються, якщо потрібно посилити відтінок, зробити колір рівномірнішим, виділити контур.

Наступні зміни залежать від побажань жінки. Якщо клієнтці важливо зберегти ефект якомога довше, значить, додаткову кількість фарбуючого пігменту потрібно вводити щороку. При правильному підході татуаж збережеться близько 5 років.

Дивіться також, які бувають відтінки татуажу губ.

Як сходить татуаж губ

Не варто побоюватися, що пігмент почне вицвітати миттєво. Цього не станеться, якщо звернутися до досвідченого майстра. Згодом татуаж почне поступово бліднути, втрачаючи насиченість. При цьому жінок попереджають перед процедурою, що зникнення початкового відтінку через місяць не є приводом для переживань. Це природний процес прийняття шкірними покривами остаточного відтінку. Для клієнтки це сигнал до того, що потрібно знову відвідати тату-майстра для закріплення результату.

Іноді перманент сходить шматками, ділянки губ стають контрастними навіть за правильного виконання техніки. Як правило, причина цього в недостатньому догляді за шкірою. Саме тому спеціалісти наполягають на грамотному догляді після процедури. За такого підходу татуаж триматиметься на губах досить довго.


Новости партнеров